You Raise Me Up

When I am down and, oh my soul, so weary;

When troubles come and my heart burdened be;

Then, I am still and wait here in the silence;

Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;

You raise me up, to walk on stormy seas;

I am strong, when I am on your shoulders;

You raise me up… To more than I can be.

Suatu ketika dulu, masih segar dipikiran ku akan bait-bait lirik ini, berlakunya kisah indah itu waktu berusia maybe dalam linkungan 18 atau 19 tahun. Aku bukanlah dilahirkan pintar seperti mereka-mereka yang lain, sesuatu yang aku ingin lakukan aku lakukan dengan beriya sehinggakn kenalan ku kadang kala pelik dengan sikap ku sebegitu. Aku dahulu bukanlah pelajar pintar yang sering diangkat oleh guru-guru disekolah. Aku cukup biasa waktu itu. Cukuplah dengan tindak tanduk ku yang buat hati yang lain tenang. Aku banyak mengalah. Melihat hati-hati lain senang dengan ku sudah cukup bahagia bagiku.

Sampailah suatu ketika, aku merasakan sesuatu yang luar biasa, yang tidak pernah diperoleh sebelum ini. Perasaan yang cukup bahagia. Seribu satu rasa bermain difikiran. Pada masa itu, aku hanya boleh mengalunkan bait-bait indah di atas untuk menenangkan hati dan membina semangat baru. Dengan itu, aku selalu ingat kata mak, “kita bukan orang senang dik, so belajar la elok-elok.”

Sampai satu ketika, masa tu cuti sebelum sem baru, ayah yang jarang-jarang bersuara, berkata “laluan kamu senang, sejak dari kecik apa saje yang kamu buat, semuanya dipermudahkan oleh Tuhan, sebab apa? sebab kamu x tinggal solat.” Aku jadi tergamam, aku sebak, aku terdiam mengenangkan segala liku-liku hidupku sejak dari aku lahir ke bumi, sekolah rendah pernah diherdik, sekolah menengah diherdik lagi, hinggalah aku menjadi seperti aku yang sekarang. Aku bukanlh jenis yang suka nak condem and bantah apa orang cakap. Aku jenis terima dengan hati terbuka. Biarlah apa orang nak kata, mulut orang kita x boleh nak tutup. Aku memang perasan benda tu, tapi aku hanya perasan waktu berumur 19, tapi rupa-rupanya sejak dari kecik Tuhan mmng sayang akan aku.

Sampailah ketika ini, aku bersyukur dengan apa yang ada, doa yang pernah aku ucapkan pada seseorang dulu sudah termakbul. Aku bahagia. Cuma sekarang aku hanya perlu lebih kuat untuk menghadapi apa yang datang. Semuanya sudah tertulis, andai dikatakan umurku pendek sampai disini sahajalah.

Thanks mak, ayah, along, angah, dan iwan. Cik sayang semuanya.

~ Sayup ~

ntah kenapa, bila dengar soundtrack dari Lagenda Budak Setan (LBS) perasaan sayup mcm seolah-olah menyelubungi diri, sorry la ye ayat aku mmng kadang2 jiwang sikit, just nak semua paham apa yg nak disampaikan sebenarnya, first of all, i just want to congrat to my buddy Azar Azman coz dah dpt apa yang u iginkan beb, i’m really happy for that sampaikan i dengar lagu LBS tu pon i rasa nak teriak je bila dpt berita u finally dpt degree in ur fav field. Walaupun perkenalan kita bukanlah lama sesgt tapi i dapat rasa yang u mmng baik Azar.  Beruntung dapat frenz like u. Anyway wish u gud luck k zar, smuanya ada hikmah disebalik smua yg berlaku kat u. Please jgn sia-siakan apa yg u dpt ni, i know u r very smart.🙂

Sebelum aku dpt berita gembira dari my buddy Zar, ade berita yg kurang gembirakan dari my others friends, die ckp anak die masuk spital, then dari ape yg die bgtau aku dpt rasa yg die mcm kusut, mcm muram, not in da good mood, but i dont know what it is. Aku mmng syg die as my brother, he is very kind to me. Dah hampir satu tahun aku kenal die. Buat ko bro, aku kat sini just dapat mendoakan ape yg terbaik utk ko. Nak dtg jauh. Insyaallah nnti aku kumpul duit aku datang melawat k. I wish i will meet u one day bro. Ko jaga diri dan Danny dan jangan cuai lagi.

Perasaan aku kini bercampur baur x tahu kenapa, sedih pon ada, gembira pon ada dan aku sendiri pon x tahu mana satu yang patut aku express. Sem baru pon bakalan bukak x lama lagi, aku maybe busy with my club dan aku harap sesgt aku dapat buat dengan sehabis baik coz thats was my first time. I hope this new sem will give me some luck dan harap sgt something will change in myself. Ape la yang aku merepek meraban malam2 buta ni, bukan ade org baca pon..huhuhu.

Hatiku kosong!

Tak tahu kenapa!

Maybe mmng selalu begitu!

Yang ku harapkan hanya suka!

Bisa buat hati teman dan aku gembira sentiasa!

Welcome!! Haha!

Adoii! susah bonar nak buat blog ni! Haaa! ni la hasilnya ye but still in progress..haha..

Later update ok!!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.